Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

Stichting Historie Vliegveld Valkenburg

Bezoek het bezoekerscentrum in de voormalige telecommunicatiebunker van Stichting Historie Vliegveld Valkenburg. Ontdek alles over de geschiedenis van Vliegveld Valkenburg van 1930 tot de sluiting in 2006.

Wil jij meer weten over de geschiedenis van Vliegveld Valkenburg? Dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de voormalige telecommunicatiebunker van het marinevliegkamp.

Deze ruimte is nu ingericht als expositieruimte en je vindt er een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het vliegveld van 1930 tot de sluiting van Vliegveld Valkenburg in 2006.

De uitgebreide collectie bevat foto’s, modellen en kleine voorwerpen. Daarnaast is de vliegtuigtrap waarlangs vele staatshoofden afdaalden te bezichtigen en er staat een complete vliegtuigmotor.

Bij werkzaamheden zijn vele opgegravingen gedaan, zoals wrakstukken van Duitse en Nederlandse vliegtuigen. Ook deze zijn te bewonderen bij de tentoonstelling van Stichting Historie Vliegveld Valkenburg.

Ook de gedetailleerde, meterslange en historische maquette met hangaars en vliegtuigen is prachtig om te zien. Het verder bouwen van deze prachtige maquette gaat nog veel tijd kosten, maar de eerste delen zijn al te bezichtigen.

Naast de vaste expositie is er plek voor wisseltentoonstellingen. In de expositieruimte is ook een permanente presentatie over het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Adres bezoekerscentrum Stichting Historie Vliegveld Valkenburg

Stichting Historie Vliegveld Valkenburg
Marinevliegkamp 250
2236 ZZ Valkenburg

Contact Stichting Historie Vliegveld Valkenburg

POSTADRES

Marinevliegkamp 250, 2236 ZZ Valkenburg

MAIL

De bestuursleden en vrijwilligers zijn niet telefonisch bereikbaar. Heb je een vraag, stuur ons een bericht via het mailformulier.

Kosten bezoek tentoonstelling

Het bezoek aan het informatiecentrum is GRATIS!

Draag je dit initiatief een warm hart toe, steun de Stichting Historie Vliegveld Valkenburg dan. Of word donateur voor minimaal € 10,- per jaar. Maak uw gift over naar NL62 RABO 0184 1648 85 t.n.v. de SHVV te Valkenburg. Word je donateur? Vermeld dan je naam, adres en eventueel e-mailadres voor de nieuwsbrief.

Bereikbaarheid Stichting Historie Vliegveld Valkenburg

Navigatie-adres Stichting Historie Vliegveld Valkenburg
Adres voor navigatie: 1e Mientlaan, 2223 LA, Katwijk aan Zee
(ons echte adres Marinevliegkamp 250, 2236ZZ, Valkenburg wordt niet door alle navigatie-apps herkend)

Kom je met de auto of met de fiets?

  1. Neem vanaf de Wassenaarseweg (Katwijk – Wassenaar) de afslag naar het voormalige vliegveld.

  2. Het Bezoekerscentrum staat net voorbij de slagboom bij de hoofdingang van het vliegveldterrein.

  3. Is de slagboom dicht? Meld je dan via de intercom en geef aan dat je naar ‘het museum’ gaat. Kijk bij de slagboom schuin naar linksvoor: daar staat ons gebouw. Je kunt het gebouw herkennen aan de spandoeken en de vlaggen. Voorbij de slagboom neem je de tweede afslag links. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Vraag & Antwoord

Op welke dag kun je de tentoonstelling van Stichting Historie Vliegveld Valkenburg bezoeken?

Op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Wat zijn de kosten om de tentoonstelling te bekijken?

Het bezoek is GRATIS!

Wanneer is Vliegveld Valkenburg dicht gegaan?

Vliegveld Valkenburg is in 2006 gesloten.